divendres, 27 de novembre del 2009

SOLAR NACIÓ 18, UNA SITUACIÓ INSOSTENIBLE

La situació que estan vivint els veïns i veïnes que resideixen als voltants del solar de la part del darrere del carrer Nació 18, al mateix cor del Camp de l'Arpa a Barcelona, ja comença a ser insostenible. Des de fa gairabé dos anys han de suportar veure el seu entorn reduït a runes, brutícia, deixalles i misèria per la deixadesa, negligència i oblit per part de la propietat de l'esmentat terreny.

Amb el temps, han proliferat en aquest entorn uns perills poc pensats ara fa mesos; han despertat enmig de la runa i l'abandonament del solar, una plaga de rates.

Ara, a les rates, cal afegir un nou problema; hi acampen diverses persones indigents, d'entre les que hem observat, s'hi troben dos infants ben menuts, que s'hi juguen la vida a diari en aquest entorn, entre els focs que encenen els que hi viuen de forma il·legal en aquest espai, les rates i l'escasa estabilitat del que cada de l'edificació.

Des de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa ja hem engegat diverses iniciatives encaminades a una recerca urgent de respostes i solucions que granteixin una convivència digne pes veïns i veïnes de la zona.

La nostre entitat ha mantingut diverses reunions i converses amb representants del Districte de Sant Martí per cercar respostes urgents, però el fet que es tracti d'un recinte de propietat privda, dificulta enormement l'acció ràpida de l'Ajuntament i és indispensable un requeriment judicial d'actuació que no arriba.

La informació rebuda a l'associació pels responsables jurídics, tècnics i polítics municipals ens fa veure que s'han pres mesures per a fer reaccionar un propietari que esquiva la llei i no dona resposta als requeriments de l'administració. L'Ajuntament de Barcelona ha obert, segons hem comprobat, expedient sancionador administratiu al propietari, interposant diverses multes per valors propers als 6.000 € per no resoldre aquest conflicte.

Tot i aquestes accions, des de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa manifestem SER AL COSTAT DELS VEÏNS I VEÏNES QUE PATEIXEN AQUEST PROBLEMA, I REQUERIM RESPOSTES AL DISTRICTE DE SANT MARTÍ, MÉS ENLLÀ DELS EXPEDIENTS OBERTS.

ENS HEM RENIT AMB UNA REPRESENTACIÓ D'AQUESTS VEÏNS I HEM CONSTATAT L'EXASPERACIÓ, DESIL·LUSIÓ I DESENCIS D'AQUESTS.

No podem tolerar que aquesta situació s'eternitzi i demanarem UN PLA D'ACCIÓ URGENT I CONTUNDET A LA CONSELLERA DE BARRI DEL CAMP DE L'ARPA PER A CERCAR TOTES LES VIES A L'ABAST PER A UNA RÀPIDA RESOLUCIÓ D'AQUEST CONFLICTE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada