dilluns, 23 de novembre del 2009

MANIFEST CONTRA LA VIOLENCIA DE GENERE VERS LES DONES

DIMECRES 25 DE NOVEMBRE DE 2009, una data per a recordar a totes les dones víctimes d'una de les més lamentables lacres socials dels nostres temps, la violència masclista vers les dones.

Mai podem oblidar que la manifestació d'actes de violència física o psíquica contra les dones i llurs fills i filles constitueix, avui en dia, una vulneració dels drets essencials de les persones, al atemptar contra la integritat física, la dignitat, la salut i la seguretat de les dones.

No podem donar l'espatlla a les agressions, siguin del caire que siguin, i massa a sovint, aquesta repugnant expressió d'abús d'autoritat i establiment de poder absolut, es visualitza amb la paraula i la censura.

La societat no pot callar o amagar aquestes actituts, cal reaccionar i dir-ne prou i mai més.

Aixì, des de l'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I COMERCANTS DEL CAMP DE L'ARPA i l'entitat DONES I COMUNITAT, manifestem que;

* Condemnem qualsevol manifestació de violència de gènere com a actuació que vulnera els drets humans, i la considerem condemnable en qualsevol de les seves expressions.

* Creiem en la igualtat d'oportunitats i en el compromís d'avançar en un realitat de relacions d'igualtat entre dones i homes en tots els àmbits.

* Cal trencar amb els estereotips que assenyalen imatges confuses i irreals dels rols segons gènere, especialment en l'educació de la infantesa, base per a garantir un futur més just i igualitari entre les persones, on no hi hagi cabuda pel masclisme intolerant.

* La unió d'entitats i associacions, representants de la participació ciutadana, ha de permetre transmetre un missatge de rebuig vers els violents, i de tolerància zero vers les accions de maltracte a les dones.

Els homes i dones que es fem ressó d'aquest manifest, expressem la nostra voluntat de créixer, viure i conviure amb igualtat de condicions i no volem que les nostres dones, filles, àvies o mares siguin protagonistes qualsevol dia a compte d'aquestes manifestacions de violència masclista.