diumenge, 15 de novembre del 2009

FIRA BOJA 2009

Com ja és habitual, l'activitat que marca la fi de la Festa Major del Clot-Camp de l'Arpa és la Fira Boja, mostra d'entitats i associacions de tot caire que exhibeix anualment la riquesa cultural, artística, social, política i humana del teixit associatiu del Clot i del Camp de l'Arpa i de les persones que hi desenvolupen la seva activitat participativa.

Ubicada al passeig de sorra als voltants del Parc del Clot, la fira d'aquest any ha estat un gran èxit, gràcies a la tèbia meteorologia que ens ha donat un càlid matí de Novembre i a la masiva assistència de persones i entitats.

La Fira Boja 2009 ha presentat un bon aspecte, tot i que la cada vegada més menguada presència d'entitats representades amb expositors o estánds hauria de fer recapacitar el Secretariat de la Federació d'Entitats del Clot-Camp de l'Arpa de com orientar-ne l'organització i difusió per edicions posteriors.

En quant a l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa, la parada de la present edició, ha mostrat com a element significatiu, una mostra reduïda de l'exposició fotogràfica Quatre Dècades de Metro a Camp de l'Arpa, que mostra amb detall fotogràfic el procès de construcció i posterior inauguració, del metro de Camp de l'Arpa.

La mostra ha servit per a rebre la visita de destacades personalitats de l'àmbit polític de Sant Martí i de la ciutat. Aixì, hem rebut la visita curiosa per l'exposició del Regidor d'ERC, Jordi Portabella acompanyat de la tambè Regidora Esther Capella. Ha passat tambè per la parada, el Regidor de Drets Civils i Participació de l'Ajuntament, Ricard Gomà, qui acompanyat pel Conseller Francesc Carmona, tambè d'ICV, ha gaudit especialment de la mostra fotogràfica, mostrant-se molt interessat ens les diferents instantànies.

Destacar finalment la gentilesa del cap de l'oposició i lider de CiU, Xavier Trias que acompanyat per la portamveu al Districte, Margarita Planas i la Consellera adscrita al Camp de l'Arpa, Mercè Oller, aixì com el Regidor Eduard Freixedes, els quals, acompanyats de la resta de Consellers/es del Districte s'han interessat de l'activitats de la nostra associació i de la mostra de fotogràfies.

Tanmateix, hem gaudit de la presència de l'Alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, del Regidor Francesc Narváez, i el ple de Consellers i conselleres socialistes, destacant-ne la presència de la Consellera de Barri del Camp de l'Arpa, Pilar Oliva, que han visitat igualment la mostra. L'actitut, ja un lamentable clàssic de les darreres edicions de la Fira Boja, dels colectius de joves independestistes del CAJEI, esbroncant l'alcalde i la comitiva socialista, amb crits i xiulades no ens ha permès recabar amb tranquilitat la seva atenció.

La mostra ha apropat un any més la ciutadania a la vida associativa del Clot i del Camp de l'Arpa, al comptar amb la presència i representació activa de les entitats amb més caliu d'aquesta zona del Districte de Sant Martí.