diumenge, 3 de juny del 2012

ACTE SUPORT ESCOLA BRESOL PÚBLICA


Entitats de Sant Martí per l'Escola Bressol Pública(1) és el nom sota el que fins a cinc col·lectius, entitats veïnals, associacions culturals i centenàries entitats del Districte de Sant Martí ens hem agrupat per fer sentir la veu del teixit associatiu en defensa de l'actual model d'ensenyament públic per la petita infància.


El bressol a Can Miralletes
Un inestable matí domincal aquest del 03 de juny que ha marcat el tret de sortida per que la resta del teixit associatiu de la ciutat es mobilitzi en defensa de les reivindicacions de la Plataforma 03 i del grup d'Escoles Bressol Indignades, contra el decret municipal que ha de suposar la privatització del model educatiu públic.


Amb música infantil d'acompanyament s'han anat succeïnt les diferents actuacions culturals preparades per l'ocasió, procedents de la diversitat d'entitats presents a l'acte reivindicatiu. Les persones assistents ha pogut gaudir, entre d'altres, d'un taller de fabricació de titelles, conta contes, cant a capella i gospel o balls infantils.
Assistents a l'acte suport bressol públic


Gairabé quatre centes persones s'han apropat, desafiant les inclemències climatològiques als Jardins de Can Miralletes, seu d'aquesta festiva activitat familiar, organitzada per donar veu a la societat civil, tot i que amb la pretensió de multiplicar les veus dels col·lectius bressol i les seves reivindicacions; educadores i directores de les escoles públiques, personal de suport i associacions de pares i mares de les diferents EBM.


Parada de Plataforma 03
Volem agraïr la col·laboració de les diferents persones integrants a la Plataforma 03 així com l'especial interés, estreta col·laboració i manifest suport, que hem rebut per part de les diferents forces polítiques d'esquerres del districte, amb la presència en aquesta vellada reivindicativa del Regidor-President del Districte de Sant Martí, David Escude, i Carmen Andres i Lourdes Muñoz, -entre d'altres representants del PSC- o de Joan Garcia i Volker Lieberman d'ERC i de Francisco Ruiz de Reagrupament Sant Martí.


Però especialment volem agraïr l'ajuda i col·laboració de les persones i entitats culturals que han amenitzat aquesta jornada; Lola l'Encantadora de Contes, Associació Titirearte, Escola d'Actors de Barcelona, grup Indé, grup de ball infantil de Remei de La Formiga Martinenca.


L'acte ha finalitzat amb la lectura per part d'una representació de la Plataforma 03 i de Bressol Indignades del manifest de suport a l'Escola Bressol Pública i de qualitat.


Les Entitats de Sant Martí per l'Escola Pública continuarem lluitant i treballant per que no es trenqui amb l'actual model educatiu pels infants de 0 a 3 anys, sota un model públic i de qualitat. Aquest és doncs el primer pas que hem donat, i continuarem el suport incondicional als col·lectius bressol i a les seves reivindicacions, amb l'organització de noves accions, actes i activitats que expressin la veu de la ciutadania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada