dijous, 21 de juny del 2012

LLIURAT EL PREMI DEL CERTAMEN LITERARI

David Escude lliura el guardó


El dimecres 20 de juny i amb el teatre de La Formiga Martinenca com centenari marc, l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa va dur a terme l'acte de lliurament del premi al millor treball de la 1a edició del Concurs Infantil i Juvenil de Relats Curts en llengua catalana.

Amb la presència d'un bon grapat de participants, familiars i veïns i veïnes, l'acte de caire cultural, es va desenvolupar al so d'unes peces musicals catalanes que serviren com a ambientació i com a eina de dinamització de l'acte.

El concurs, nascut amb la intenció de reivindicar la utilització i normalització de la llengua catalana com a element vehicular de comunicació social, -en moments de clares agressions polítiques i socials vers el català-, tingué un clar i marcat discurs.

El certamen va comptar amb el recolzament del Consorci per la Normalització Lingüística de Catalunya (CPNL) i molt especialment de l'Escola Balmanya, que es va involucrar en difondre el concurs entre el seu alumnat, de manera molt activa.

Escola Balmanya
Fou precisament l'Escola Balmanya, que en moments també particularment difícils per l'escola pública al nostre país, va rebre un homenatge i un reconeixment per part de l'associació veïnal, al ser otorgada una placa en honor a l'activitat social i de transformació del barri i per l'ímpetu mostrat pel centre educatiu en totes les activitats de caire cultural que s'organitzen.

Vàren assistir, convidats a l'acte, el Regidor del Grup Socialista i President del Districte de Sant Martí, David Escudé, la Consellera de Barri, Merce Oller, i representants dels grups polítics del PSC i el PPC al Districte, entre d'altres.
L'acte va comptar amb la lectura del poema La casa del meu pare, texte reivindicatiu dels arrels del ser humà, a càrrec de Mª Dolors Gali (Lola l'encantora de contes) qui va aportar la dolçor, la força i l'ímpetu dels sentiments a la lectura.

Destacar finalment que el guardó va recaure en Julia Solans, d'11 anys, pel treball La Fotocopiadora. La lectura per part de l'autora de l'obra guanyadora i la cloenda a càrrec del Regidor David Escudé varen cloure un acte que desitgem tindrà continuitat més ennllà d'aquesta edició.

David Escude lliura el premi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada