dijous, 21 de juny del 2012

TRINXANT / MERIDIANA

Des de fa uns mesos, l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa venim denunciant l'estat del solar de l'àrea del carrer Trinxant amb Avinguda Meridiana, afectada des de fa uns anys per l'execució del procés de remodelació que havia de transformar de manera notable la qualitat de vida i la fisonomia urbanística d'aquest indret del Camp de l'Arpa.

El canvi de govern municipal va paralitzar la remodelació de la primera fase, on únicament es va escometre la construcció i posterior posada en marxa d'una escola bressol municipal, alhora que es va habilitar de manera temporal en solar adjacent com a garatge públic i de franc a fi de paliar la manca d'espai forçada per les obres del ramal de l'AVE al tram més proper.

Els problemes d'abandonament, deixadesa, brossa, cotxes abandonats i actitus de caire incívic, son fruit de la manca d'actuació d'un espai que demanda una obra de remodelació a crits. Tot i aquesta situació, confiem que en el projecte de propera definició del Pla d'Actuació del Districte, s'afronti la recuperació del projecte de transformació d'aquest indret.

L'associació ja hem deixat molt clar el govern municipal els tres aspectes cabdals, que compartim amb els veïns i veïnes de la zona que han participat de forma activa a les reunions que hem mantigut a fi de concretar i fer seguiment de possibles solucions satisfactòries:

* Establim com a màxima prioritat mantenir el projecte inicial de remodelació de la Fase I aprovat en el mandat anterior, en tant que no acceptarem construir una simple zona verda per a "oblidar" de forma definitiva la construcció de l'aparcament subterrani compromés en el projecte, i molt necessari al barri. Som conscients que alguna altra entitat veinal del barri juga aquesta carta, simplista i poc ambiciosa, i tot i així luitarem pel millor dels veïns i veïnes de l'àrea.

* Sol·licitem un increment de la freqüència de pas dels equips de neteja, especialment sensible per la ubicació d'una escola bressol a la zona, amb el trànsit d'infants i famílies que han de transitar per aquesta àrea.
Som conscients però de l'esforç realitzat en satisfer les diverses peticions, demandes i queixes formulades respecte la neteja de l'espai, i hem observat que darrerament les brigades de neteja passen de forma més frequent els dilluns i dimecres al migdia.

* Demandem una actuació més continuada dels cosos de seguretat a fi d'evitar les pernoctacions continuades de persones en aquesta zona.

* Demanem una habilitació urgent de la zona dedicada a l'aparcament provisional que ja durà més enllà de l'acord inicial, i de la necessitat temporal, questionant la continuitat de l'indret com espai d'aparcament obert.

Desitgem pel bé del barri solucions urgents a fi d'aconseguir normalitzar i transformar un espai deixat, brut i gens amable per les persones en un espai d'oci, esbarjo i tranquilitat familiar pel veïnat de la zona. Treballarem amb el Districte i amb les forces polítiques que s'han fet ressò d'aquest tema per millorar la qualitat de vioda del veïnat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada