dilluns, 30 de novembre del 2009

3 DESEMBRE, DIA INTERNACIONAL PERSONES AMB DISCAPACITATS


Des de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa ens fem ressò aquests dies de la cel·lebració el proper 3 de Desembre del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

El lema per aquest any 2009 és Realització dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni per a tothom; les persones amb discapacitats i llurs comunitats arreu del mon".

Aquesta cel·lebració anual té com a objectiu la sensibilització global de l'opinió pública al voltant d'aquelles qüestions relacionades amb la discapacitat i aconseguir movilitzar el suport general vers la dignitat, els drets i el benestar de les persones amb discapacitat.

Alhora se'n deriva un propòsit ambiciòs; promoure la presa de consciència al voltant dels guanys que s'obtindrien de la plena integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes e la vida política, social, econòmica i cultural.

Des de la nostre entitat considerem que una societat avançada, moderna i desenvolupada no pot donar l'esquena a la plena participació i integració de les persones que han de desenvolupar els seus drets i deures en plenes facultats.

Som conscients que la plena integració passa per assolir la transversalitat en tots els ventalls de la societat, sense fer-ne distincions i adaptant les necessitats a l'entorn.

La base d'aquesta cel·lebració es sustenta en el Programa d'Acció Mundial per les Persones amb Discapacitat, aprobat per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 1982.