dissabte, 21 de novembre del 2009

CONSELL DE BARRI DEL CAMP DE L'ARPA

El passat 20 de Novembre foren constituïts els nous Consells de Barri del Clot i del Camp de l'Arpa. Ambdos barris tenen ara un òrgan de participació ciutadana on expressar queixes i peticions i romandre informats/des de tot allò que esdevè a l'entorn més proper, el barri.

Tot i que ja el projecte inicial va causar cert enrenou, especialment en el tradicional i en ocasions enquilosat eix que vertebra determinades associacions i entitats, -per fortuna no totes-, la creació dels Consells de Barris ja és una realitat.

Algunes entitats s'han manifestat obertament contraries, especialment al Clot i al Camp de l'Arpa, a la creació d'aquest òrgan de participació, en considerar-ne una mena d'instrument maligne contra els seus interessos particulars. Ara tenen una única opció o integrar-se ens els treballs de seguiment i assistir-hi, o no participar del futur de la ciutat.

Des de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa hem donat un suport explícit al Consell de Barris des que es va fer pública la proposta de creació d'aquests organismes participatius. Entitats veïnals com la nostra o veïns i veïnes a títol personal, podran assistir-hi, participar o conéixer de primerà mà el que succeïx al seu barri.

Aquest primer Consell de Barri ja és una realitat, tot i ésser el consell constitutiu. En formen part al marge del Regidor com a President, un representant de cada partit polític, i una vicepresidència que va recaure, per elecció de les representacions polítiques i associatives presents en aquest primer consell, en el company Joan Mani Sagalà, actual vicepresident de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa, aixì com les entitats i associacions amb seu al barri del Camp de l'Arpa.

Tan mateix foren escollides les persones que integraran la Comissió de Seguiment, on tambè la nostre associació te repesentació en la figura del company Isidro Gutiérrez-Tena. Formen part d'aquest Consell entitats, al marge de la nostre, amb tant de renom com La Formiga Martinenca, Foment Martinenc o Casa de Cuenca per a mencionar algunes de les més importants.

El Consell de Barri del Camp de l'Arpa queda doncs constituït per les següents persones:

Presidència: FRANCESC NARVAEZ, Regidor de Sant Martí
Vicepresidència: JOAN MANI, President de l'AAVV i Comerciants del Camp de l'Arpa
Consellers/es:
PILAR OLIVA, del PSC (PSC-PSOE)
FRANCESC CARMONA, d'ICV-EUIA
MERCE OLLER, de CiU
MONTSERRAT CARRERAS, d'ERC
SACRAMENTO LOPEZ, del PPC
Entitats i associacions del barri

Tot i els intents d'uns pocs d'evitar la creació del Consell, aquest ha començat posant el motor participatiu en marxa, i aquí sempre hi serem els i les representants de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa per preservar el nom i la dignitat del Camp de l'Arpa, aportant iniciatives, propostes i fent públiques per el debat les queixes oportunes.