dijous, 5 de gener del 2012

CARTA OBERTA ALS VEINS DEL BESOS

Convulsos dies per arrancar un nou any al barri del Besòs. L'assassinat d'un jove d'origen senagalès a mans d'uns salvatges ha trasvalsat les vides de veïns i veïnes que viviu i lluiteu a diari per dignificar les condicions del vsotre entorn.

Si treure la vida a un ésser humà és intolerable, fer-ho per raons ridícules i inexplicables encara més.

Des de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa, volem en primer lloc fer-vos costat, solidaritzar-nos amb vosaltres i dir-vos que fets com aquests no poden ser callats i cal lluitar i treballar per que no es repeteixin, des de la feina colectiva i sense excloure ningú.

Volem de forma especial, fer costat els amics i companys de l'Associació de Veïns del Besos, que des dels primers instants de l'incident, varen cridar ben fort contra aquest cobard crim i contra algunes desvariacions públiques d'aquells que volen veure quelcom inexistent en aquest assassinat vil i atroç.

Desitgem que, ara que per desgràcia els mitjans de comunicació es fan ressò per una vegada del barri del Besòs, no oblidin alguns, especialment els que tenen a le seves mans la influència, el poder i les decissions, que les gents que allí i viuen mereixen el mateix tracte digne, responsable i atent, com qualsevol altre racó de la ciutat, sense tenir en compte si hi ha pistes de gel, eixos comercials de primer ordre o fonts màgiques.

Des del Camp de l'Arpa us fem un arribar un petit però il·lusionat geste de solidaritat i proposta de combat en comú per erradicar plegats dels nostres carrers les mostres d'intolerància de qualsevol mena, la misèria, o la manca de civisme i de respecte vers la diferència.

Companys, no vàrem dur amb vosaltres i amb els vostres veïns la pancarta en l'acte de repulsa que es va dur a terme, però ens afegim a qualsevol activitat en pro del respecte, la convivència i la llibertat que des del Besòs o des de qulasevol altre punt de la ciutat s'organitzi.

Una cordial salutació,


Lluis Fuentes Alba

Secretari

Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa