dimecres, 18 de gener del 2012

CIU SUPRIMEIX LA RUA DE CARNAVAL DE BARCELONA


Barcelona prepara un carnaval sin la gran rúa

L'Ajuntament de Barcelona sense previ avís, sense insinuar-ne res, tot i la tradició ciutadana, ha decidit empendre una decissió que ja avancem polèmica, suprimir la Rua del Carnaval.

Asseguren, segons llegim, perquè tot i que som una entitat que hem participat a la Rua de la ciutat i teniem la comparsa a punt per a tornar-hi en aquesta edició, no ens han comunicat res de manera oficial, que ja no es celebrarà la rua.

No podem garantir els motius, llevat que determinats interessos més polítics que econòmics, puguin tenir un pes específic en aquesta determinació. Qualsevol explicació que ens fem ha de posar-se en dubte, així que esperarem a tenir resposta del consistori per a dir-la nostra.

Així i tot, no ens sembla de rebut que l'alcalde Trias sense previ avís, fulmini d'una ventada una tradició arraigada a la ciutat. Sembla que pels actuals gestors municipals no és important, però aquest és curiosament l'event dels carnavals que més gent, entitats i grups de tota mena, arrossega de l'oferta festiva i lúdica.

Comprenem que el Grup Municipal de Convergència i Unió encarna en bona mesura les tradicions ancestrals i fins i tot que lluiti perque perdurin determinades senyes de la tradició i la cultura catalana, però entenem que aquest fet no ha d'estar renyit ni confrontat amb la celebració d'una rua que expressa com poques altres activitats culturals, la festa, la llibertat d'expressió artística, la diversió, la gresca i la disbauxa a parts iguals.

Lamentem molt aquesta decisió presa per la Direcció de Participació del consistori. No han considerat ni el parer, ni la voluntat, ni les idees, ni els interessos de la gent i les associacions que, com la nostra en prenem part. Creiem que governar és tambè compartir amb la ciutadania i no considerem que gestos com aquests serveixin per a lograr el respecte i l'admiració pública.

Lamentem aquesta decisió i confiem que algú des de l'Ajuntament de Barcelona reflexioni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada