diumenge, 6 de març del 2011

TARDA DE DANSES IRLANDESES


Per celebrar la festivitat de Sant Patrici, diada ben arraigada a Irlanda, des de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa, hem volgut apropar una de les més significatives tradicions culturals del poble gaèlic; les danses irlandeses.

Des de la Maria Singal Irish Dance Barcelona, única escola oficial de balls irlandesos de l'estat, ens vàren apropar a tots els assistents les diverses modalitats dels balls irlandesos que tan famosos s'han fet arreu del mon.

Els i les alumnes de l'escola, els més menuts de 7 anys, vàren recrear les diverses tècniques de dansa irlandesa i mostraren la riquesa cultura d'aquesta especialitat cultural, amb molt de ritme als peus i la pràctica inmobilitat de mans i braços.

La darrera part de la mostra de balls va fer aixecar una part dels assistents i va recrear un bon número de dansa irlandesa amb els més agossarats que seguiren els números dels alumnes de l'escola.

Des de la nostra entitat volema agraïr l'entitat AIRES CELTAS,i de la seva fundadora Júlia Diez, professora de l'escola de dansa irlandesa, la voluntat de col·laboració amb la nostra entitat i el fer possible que el Camp de l'Arpa es transformès per una tarda de març, en un racó molt particular de Cork, Connemara o Dublín.




Slán leat