dimecres, 7 de novembre del 2012

PRESENTACIÓ DE LLIBRE SOBRE FEDERALISME

PRESENTACIÓ LLIBRE "NOSALTRES ELS FEDERALISTES"

Presentació llibre de FERRAN PEDRET a Alchemika
Dimarts 06 de novembre l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa organitzà la presentació del llibre de Ferran Pedret, Nosaltres els Federalistes. Catalunya a la cruïlla d'Edicions Els Llums.

L'acte fou presentat per Lluís Fuentes, secretari de l'associació, qui va destacar la importància de crear llibres en temps de crisi, i molt especialment l'aposta editorial per textes progressistes que mostren,  reflexions a contracorrent, idees basades en la cohesió social i la necessitat de reconstruir la societat en un mon en constant canvi.

Joan Ramon Riera, editor de l'obra, va apropar la necessitat que la societat deenvolupi la fraternitat entre les persones com un valor que ens permeti avançar, construïnt una societat més justa. Resumint en una frase l'objectiu de l'obra presentada, No hi ha plenitud nacional sense justícia social, i és aquí on una organització social basada en el federalisme adquireix un rellevant protagonisme.

Les bases per construir un federalisme social son les bases d'una societat organitzada en persones que, lliurement, decideixen un model d'agrupació social, política o administrativa. Sota aquesta premisa Ferran Pedret va presentar el seu llibre.

Un panflet que reivindica, segons el propi autor, el dret a diferir sense que existeixin diferències de drets entre la ciutadania. Una manera senzilla de definir el que per Pedret és el federalisme; un model de construcció social i col·lectiva d'espais en comú, des d'un escenari de persones lliures que construeixen unitats polítiques, socials o administratives, des de la tolerància, el respecte i la llibertat.

L'autor reflexiona en el seu llibre al voltant del gran desconeixement general al voltant del federalisme, un sistema d'organització i que molts han invocat sense explicar-ne el mínim detall. Faig una invitació als i les federalistes d'arreu a que expressin que volen ser i que volen fer, i faig una crida a la mobilització de voluntats per construïr un futur millor, des d'una opció de completa llibertat i sense trencar.

Pedret, no va defugir el debat entorn a les tesi tan diametralment oposades que actualment representen diverses forces polítiques, des de l'independentisme fins el recentralisme recalcitrant, i va deixar clar que el federalisme com a instrument d'organització no comparteix que un estat hagi de tenir una sola nació, ni que a cada nació li correspongui per força articular-se en estat propi.

L'acte finalitzà amb la venda de llibres a les persones assistents que vàren optar per endur-se un exemplar signat per l'autor i una copa de cava per celebrar el naixement d'un espai que l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa dedicarà a projectar talents literaris progressistes.

Per a més informació al voltant de l'obra us podeu posar en contacte amb l'editorial, prement sobre aquest ENLLAÇ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada