divendres, 2 de març del 2012

ENRENOU AL PLENARI DE SANT MARTI

Sessió ordinària de dos dels òrgans participatius dels que ens servim la ciutadania a fi d'apropar queixes, idees i propostes als governs de la ciutat. Un març calent ens espera. I a risc d'equivocar-nos mesos d'incertesa, temors i calents, molt calents a jutjar del succeït la tarda de l'01 de març a la seu municipal del Districte de Sant Martí.

Coll·lectius de ciutadans i ciutadanes indignats, de persones manifestant el seu rebuig a l'increment desmesurat de tarifes del transport públic, protestes generalitzades contra la política, i un crit global contra una reforma laboral injusta i insolidària, van marcar l'esdevenir del primer dels òrgans de participació, l'Audiència Pública.

Per primer cop des de que CiU és al govern municipal, la ciutadania irromp de forma masiva a la seu municipal per expresar, val a dir que alguns de forma desafortunada amb insults i crits que poc aporten a les justes reivindicacions, un rebuig a unes polítiques, decissions i lleis que consideren injustes, irresponsables i que trenquem la pau i la justícia social.



www.btvnoticies.cat

Poques explicacions va poder donar entre tanta escridassada i indignació generalitzada el Regidor del Distrcite, Eduard Freixedes. Val a dir que l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa vàrem adreçar quatre precs i peticions per a resposta escrita a l'equip de govern.

Des de l'entitat hem solicitat a l'equip de govern, respostes respecte l'estat lamentable del solar de Trinxant amb Avgda.Meridiana, les accions de neteja implementades al barri i la petició d'incrementar les auditories realitzades a la concessionària del servei, la petició d'ubicar senyalitzacions informatives d'indrets d'interés al Camp de l'Arpa o l'afectació que tindrà pel Consell de Barri del Camp de l'Arpa els darrers canvis suscitats a l'equip de serveis tècnics del districte.

El debat al Plenari fou més racional en quan a que, gairabé no va haber interrupcions com les viscudes feia unes hores.

Destacar la presència del col·lectiu de representants de l'educació de 0 a 3 anys que van intervenir per a manifestar el rebuig i indignació vers l'intent municipal de modificar l'actual model d'escola bressol pública. En aquest sentit, i després d'una proposta presentada pel Grup Socialista en favor d'aquest model d'escola pública i aprovada gràcies als vots de totes les forces d'esquerra, es feren sentir les veus de representants de la Plataforma 0-3, la FAPAC i de la nostra entitat, que a través de Lluís Fuentes, secretari de l'associació va clamar per intensificar el diàleg, rebutjan el model de privatització que s'intenta imposar per part de CiU.

Mantindrem actualitzada la informació d'aquestes propostes i reclamaciones a mesura que n'obtinguem resposta per part del govern.