dimarts, 26 de juliol del 2011

UNA NOVA LEGISLATURA A SANT MARTÍ

El dilluns 25 de Juliol ha vist inaugurat el primer dels Consells Plenaris del Districte de Sant Martí d’aquesta nova i novadora legislatura. I és que s’ha inaugurat a Sant Martí una legislatura amb molts canvis; els socialistes han deixat el poder municipal a CiU a Barcelona, el nostre districte ha vist designat el primer regidor nacionalista després de 32 anys, i les escasses majories faran possibles qualsevol equilibri de forces per fer possible una manera de governar mai vista.

El regidor del districte, Eduard Freixedas ha presidit el plenari i ha donat les gràcies als consellers i conselleres que no han continuïtat, i ha donat la benvinguda a cares noves a totes les forces polítiques representades al districte.

Cinc partits i coalicions son representades al Consell de Districte; el grup Socialista, majoritari a Sant Martí amb 7 consellers/es, el grup de Convergència i Unió amb 6 consellers/es, el grup del Partit Popular amb 4 consellers/es, el grup d’Iniciativa-Verds i Esquerra Unida i Alternativa amb 3 consellers/es i el grup d’Unitat per Barcelona, amb 1 sol conseller.

També novetats al front dels grups polítics, on s’han estrenat en aquesta legislatura els respectius portaveus; Joan Carpio del PSC (antic Conseller Tècnic, s’estrena al càrrec), Margarita Planas de CiU, Manuel Gallardo del PP, Francesc Carmona d’ICV-EUiA i Völker Liebermann d’Unitat per Barcelona, qui també s’estrena com a conseller.

I canvis, tot i que en menor mesura, als grups municipals de districte on, entre d’altres, arriben en aquest mandat Silvia López del PSC, Antonia Pascual per ICV-EUiA, Jordi Asensio de CiU o el ja mencionat Völker Lieberman de la coalició independentista.

El plenari del Consell ha elegit, per una majoria esbromadora, el regidor socialista David Escudè, veï del Camp de l’Arpa, com a nou President del Consell, qui ha rebut el suport unànime de tots els consellers i conselleres presents, llevat del representat independentista que ha votat en blanc, tal i com ha explicat posteriorment.

En la ronda de paraules els diferents portaveus han expressat els diversos missatges al plenari; fermesa i convicció des de l’esquerra i oposició propocionista posat de manifest pel portaveu ecosocialista, col•laboració i agraïment pel canvi de rumb a la ciutat pel representant popular, enuig per ser exclosos dels pactes però feina i lluita des del ex-grup d’ERC, voluntat de pacte, negociació i convicció de treball per part de la portaveu nacionalista o responsabilitat, treball, debat i negociació pel be de la ciutat i els seus ciutadans per part del portaveu socialista.

Entre els discursos finals, records als consellers i conselleres sortints, als treballadors de la casa, o als antics regidors de la història recent de Sant Martí, entre d’altres agraïments. En el seu torn de paraules també hi ha hagut paraules de rebuig contra les càrregues policials en el desnonament per part de la policia d’un habitatge del Clot, emeses pel portaveu d’ICV-EUiA, l’enèrgica protesta contra l’atac sofert el matí de la constitució del plenari, contra els vidres de la seu del districte, o l’emotiu record a les víctimes de la salvatge matança d’Oslo, manifestades per Juan Carpio, en nom del PSC.

Ha tancat l’acte el regidor felicitant el nou President del Districte i agraint als presents l’assistència, manifestant la voluntat política del nou equip municipal en el diàleg amb tots i la responsabilitat de governar per tots i totes amb la col•laboració i la ma estesa que han manifestat totes les forces polítiques del plenari.

David Escudè. President del Districte

Eduard Freixedas. Regidor de Sant Martí