dissabte, 16 d’abril del 2011

XAVIER TRIAS A SANT MARTÍ


El passat dijous 14 d'abril vàrem assisitir convidats per CiU a la conferència sectorial del candidat i cap de llista de la coalició nacionalista a la ciutat de Barcelona, Xavier Trias, adreçada a les entitats del districte. L'acte organitzat a l'Orfeo Martinenc acollí en una sala plena, a unes 150 persones vingudes del ric espectre associatiu del districte.

Amb una solemnitat quelcom excessiva, passaren per l'escenari de l'auditori deiverses persones, encapçalades pel regidor adscrit Eduard Freixedes qui, fèu acompanyar-se de tot l'equip de consellers i conselleres de la coalició durant el seu parlament.

La intervenció de Xavier Trias, la darrere de l'acte, va adreçar-se de manera ràpida en glosar la necessitat de canviar un model de ciutat i de gestió que segons va manifestar, ja ha tocat a la seva fi després de 32 anys de govern dels mateixos.

La feina i la formació vàren centrar bona part del discurs, tot i reconéixer que els ajuntaments tenen pocs elements per a treballar per a dignificar el treball i l'ocupació, va insistir en la necessitat de reconduïr determinades polítiques de foment del treball digne i per combatre la desocupació que viu el pais.

Amb una contundència inusitada, va expressar el compromís de la seva coalició en modificar aspectes tan importants per una ciutat com la gestió del sòl públic, els equipaments o les relacions entre el món associatiu i l'administració. En aquest sentit, expressà de forma taxativa el compromís a derogar l'actual política de subvencions públiques a les entitats que organitzen activitats socials, substituint aquestes per programes marc de durada concreta. Segons anuncià, de guanyar el govern de la ciutat caldrà un nou marc de relacions i compromisos entre el món associatiu i l'Ajuntament.

La reorganització de l'urbanisme, la seguretat i la prevenció, l'aprofitament de l'espai públic o les prioritats d'inversió centraran, sense concretar ni definir quin serà aquest nou estil de governar la ciutat, els eixos vertebradors de la intervenció del candidat convergent.

Tanmateix plantejà el rebuitg a que el consistori inverteixi en aspectes que considera prescindibles i que, segons qualificà no han de ser a l'agenda de la gestió d'una ciutat, des de restaurants, zoos marítims a parcs d'actraccions.

Trias va aprofitar per a defensar un nou cicle per les places d'escola bressol, de les que considera cal plantejar-ne un nou model que passi, necessariament per concertar-les en lloc de recórrer com han fet a la nostra ciutat, els diferents governs socialistes, al finançamanet públic i a la creació de places, tenint en compte que aquesta tasca, hauria de ser competència exclusiva del Govern de la Generalitat. Aquest és un element que defineix de manera clara l'aposta o no per un ensenyament públic i que evidència els interessos i prioritats de les diferents forces polítiques cap un o altre model.

L'acte va concloure amb una copa de cava i un petit refrigeri per els assistents.

Agraïm el convit a CiU tot i que haguéssim volgut sentir més polítiques concretes i un més detallat desplegament dels projectes i idees que la coalició té pels nostres barris.