dissabte, 19 de setembre del 2009

LA MESURA DE BARRIS



Aquest darrer trimestre de l’any arrenca amb una de les més ambicioses propostes de participació ciutadana engegada per un municipi a nivell de l’estat; la divisió territorial de la ciutat en noves unitats de barris.

La mesura ha de permetre els ciutadans i ciutadanes una més i millor proximitat vers els serveis bàsics municipals, prestats des dels diferents Consells de Districte, primera gran descentralització que en el seu dia afrontà la ciutat de Barcelona.

La proposta municipal inclou la creació dels Consells de Barri, elements de participació directe que permetran ciutadans, entitats i associacions de tot caire amb ubicació al propi nucli geogràfic de cada barri, una connexió mes fluida, directe i eficaç amb els òrgans de decissió competent.

Especialment important será l’avenç que viuràn les associacions al disposar d’un interlocutor únic en qualsevol materia que afecti el barri, vinculant cada un d’ells a un únic tècnic amb dedicació explicita a les millores de cada un dels barris de la ciutat.

Si la representació técnica en quedarà garantida amb aquest figura, la política veurà dignificada encara més la representació territorial i el seu paper en será rellevant com a element vehiculant de les propostes de millora, queixes i sol·licituts procedents del mon associatiu. De la figura política de la Conselleria de Barri n’esperem poder derivar-ne la veu del veinat i les inquietuts que se’n recullen.

La proposta municipal de vehicular un mínim de serveis comuns existents en tots els barris, garantirà amb seguretat que barris com el Camp de l’Arpa podrem gaudir de infraestructures publiques al servei de la ciutadania que, possiblement, sense projectes globals com aquest, no en serien realitat.

Es per aixo, que des de l’Associació de Veins i Comerciants del Camp de l’Arpa, valorem molt possitivament aquesta mesura, i manifestem públicament el nostre recolzament al govern municipal en el desenvolpuament i posada en marxa del procès perquè creiem amb fermesa amb ;

MES PROXIMITAT DE LA INSTITUCIO VERS LA CIUTADANIA

MES I MILLOR PARTICIPACIO DEL MON ASSOCIATIU

MAJOR COMUNICACIO AMB EL MUNICIPI

INCREMENT DEL SERVEIS MUNICIPALS DE QUALITAT A L’ABAST DEL BARRI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada