diumenge, 26 de febrer del 2012

REBUTGEM LA REFORMA LABORAL


manifestacion_reforma_laboral_jesusgpastor_0266-11



Dimecres 29 de febrer, una nova oportunitat de sortir als carrers i places d'arreu i demostrar la força d'una societat que dia a dia estem manifestant una creixent indignació amb la reforma laboral i les conseqüències que tindrà en breu, pels treballadors i treballadores del país.


Diem NO A LA REFORMA LABORAL i ens movilitzarem allà on calgui. No podem consentir que davant el xantatge polític del govern, -trieu entre reduïr prestacions i drets laborals i renunciar als avanços de 30 anys d'història o els acomidaments massius-. El govern aplica la lògica de les tècniques agressives de vendes; ens donene dues úniques opcions negatives a triar i amaguen que existeix d'altres opcions o oportunitats.


Tenim una tercera via: una reforma del model productiu, una aposta per producció d'alt valor afegit, polítiques d'incentivació de la formació profesional i del col·lectiu de treballadors i treballadores en actiu, amb accions decidides per fomentar l'ocupació de qualitat i on es dignifiquin els salaris. Europa no pot estar més aprop en retalls socials i polítiques d'acomiadament. Si aquesta és la pretensió de la dreta que ens governa, el nostre clam passa per apropar-nos a nivells de drets laborals, salaris i prestacions més dignes i més europeus.


Certament el model estructural del mercat laboral espanyol es troba des de fa uns anys en crisi, però ens neguem a acceptar una reforma que accentua:


* Els acomiadaments més fàcils i més barats.
* Les retallades salarials sense motiu i el poder absolut per l'empresariat.
* La facilitat d'acollir-se als expedients de regulació d'ocupació per la via express.
* L'escapçalament de la negociació col·lectiva i l'intent d'anular la força sindical.
* La precarietat absoluta de la joventut en edat de treballar.


PER UN MERCAT LABORAL SOLIDARI, JUST, EQUITATIU I SENSE PENALITZACIONS SOCIALS, MOBILITZEM-NOS I ALCEM LA VEU.