dijous, 23 de febrer del 2012

DIA EUROPEU DE LA IGUALTAT SALARIAL

El 22 de febrer es celebra el Dia Europeu de la Igualtat Salarial una data mitjançant la qual la Unió Europea preten cridar l'atenció sobre el fet que les dones europees reben una retribució salarial un 15% inferior al salari dels homes, per la realització de les mateixes tasques.

S'estima doncs, que les dones es veuen obligades a treballar 418 jornades per a poder equiparar el sou que els homes reben en un sol any.

Dacord amb aquesta estimació, aquest nombre de jornades laborals excedeix amb escreix, -exactament 53 dies-, els 365 de l'any natural, de manera que la dona hauria de treballar fins el 22 de febrer de l'any seguent per a arribar percebre el mateix salari que un home.

Amb Resolució datada el 03 de setembre de 2008, el Parlament Europeu va designar el dia 22 de febrer com el Dia Europeu de la Igualtat Salarial a fi de recordar aquesta increible situació a tots els paisos de la Unió Europea i sensibilitzar-ne les seves poblacions.

Segons dades oficials aportades per la Oficina d'Estadística Europea (Eurostat), organisme comunitari que regula xifres i dades de caire estadístic, els avanços en aquest àmbit son molt poc significatius, i únicament s'ha contemplat un lleu increment de dos punts porcentuals en equiració salarial entre ambdos gèneres.

Queda palés doncs, que socialment tenim més fronts oberts en la lluita per reivindicar drets fonamentals que, per obvis, en moltes ocasions es callen i es perpetuen en silenci. Tots i totes hem de treballar plegats perque injustícies com la que hem descrit en aquesta entrada siguin més una realitat del passat que d'un futur d'equitat, igualtat i solidaritat entre gèneres.