diumenge, 6 d’octubre del 2013

ALCHEMIKA, L'ETERN EQUIPAMENT

Un equipament emblemàtic, desitjat, necessari i negociat entre administracions I representants socials, parlem d’Alchemika.

La Generalitat de Catalunya disposa ja dels edificis cedits per l’Ajuntament de Barcelona, però ha incomplert de forma reiterada el compromís de posada en marxa dels serveis d’atenció a la Gent Gran, signats entre les dues administracions (Generalitat i Ajuntament).

Culminar els equipaments de l’ illa d’Alchemika és qüestió de voluntat política i de priorització dels recursos públics.

Fruit de la iniciativa ciutadana i la pressió d’entitats i associacions del barri, amb la indispensable voluntat de servei a la ciutadania engegada per l’anterior equip de govern del consistori, ara són una realitat una gran biblioteca i una fàbrica reconstruïda en moderna seu de dues entitats socials del Camp de l’Arpa.

Però on queden els promesos equipaments per la gent gran, tan necessitada als nostres barris d’espais d’atenció?

Fent retrospectiva observem com, aquells que anys enrera pressionaven el govern del districte des de l’oposició política pels incompliments dels calendaris, les demores en els inicis d’obra o la manca d’una temporalització que fes possible la realitat d’Alchemika, ara amaguen el cap en lloc d’encapçalar un moviment ciutadà reclamant aquests espais.

Si bé l’Ajuntament de Barcelona ha complert la part de licitació, construcció i lliurament dels edificis, culminats en l’actual mandat del regidor Freixedes, la realitat del futur del Centre de Dia i Residència de Gent Gran d’Alchemika, són avui dia, un miratge sense compromís en ferm ni visibilitat futura.

Ja fa dos anys que, des de l’Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l’Arpa, vàrem començar a reclamar al govern del Districte de Sant Martí, i a les diferents autoritats polítiques nacionalistes (des de la Consellera Munté fins al portaveu de Gent Gran de CIU al Parlament) una sortida real i el compliment dels acords entre administracions que permeti fer real els equipaments per la gent gran, compromisos a Alchemika.

El Districte de Sant Martí en mans de CIU ha oblidat el seu paper de pressió política des dels Plenaris del Districte i sembla força relaxat amb l’esdevenir d’aquests equipaments. Els veïns i veïnes del Camp de l’Arpa volem un Regidor i un Alcalde compromisos amb els barris, carrers i indrets de cada palm de Barcelona, encara que això signifiqui negociar, debatre i fins i tot, si cal, confrontar les necessitats dels barris a les polítiques d’austeritat actuals aplicades pel govern de la Generalitat.

Reclamem a CIU lleialtat social amb els veïns i veïnes del Camp de l’Arpa. Lleialtat en fer complir els compromisos polítics. Lleialtat per obrir un front de diàleg amb l’administració catalana i els representants associatius del barri que permeti el desbloqueig immediat d’una paràlisi que permet que, un edifici a punt per allotjar serveis a les persones d’un barri, mori sota l’atenta vigilància d’un cos de seguretat (pagat amb fons públics) sense perspectives d’obrir-se al barri i la seva gent.

Si el Districte de Sant Martí no compleix amb la seva ciutadania, els veïns, veïnes i entitats i associacions del Camp de l’Arpa haurem d’actuar en conseqüència i obrir les vies que estiguin al nostre abast per reivindicar, exigir i aconseguir, uns serveis bàsics per dignificar el Camp de l’Arpa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada