divendres, 14 de setembre del 2012

PAD SANT MARTÍ: UNA NOVA DECEPCIÓ

EDUARD FREIXEDES, Regidor de CIU a Sant Martí


Com ja vàrem expressar recentment mitjançant les xarxes socials, el lliurament i posterior presentació del Pla d'Acció de Districte (PAD 2012-2015) per part del Regidor del Districte, Eduard Freixedes, ha significat el que ja preveiem fa mesos, passant del desencís inicial a la decepció general, un cop revisades les mesures concretes que el govern municipal preveu pel nostre barri.

Recordem amb molta cura les paraules del llavors candidat nacionalista a l'alcaldia, i actual batlle de Barcelona, Xavier Trias, assegurant que les entitats, associacions i ciutadans de Barcelona tindriem un paper protagonista en la política si era elegit.

Tot i que cal reconéixer que l'equip de govern no ha donat l'esquena a la participació de les entitats i associacions, podem posar en dubte que aquest nivell de participació i col·laboració tingui per l'actual govern un valor gaire important, a la vista del resultat final d'aquest pla d'actuació.

Mesos de negociacions i aportacions de millora entre l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa i el Districte de Sant Martí, sembla que culminen en un pla que recull 7 mesures concretes d'actuació específica al barri del Camp de l'Arpa, d'un total d'actuacions més aviat minso per un dels districtes amb més població de Barcelona, on el govern anuncia 135 accions al llarg dels tres anys de mandat que manquen en aquesta legislatura.

PLA D'ACTUACIÓ DE DISTRICTE
No creiem que haguem de dir força coses més al voltant de si té o no lògica, de si un barri com el nostre mereix projectar únicament 7 actuacions de millora en 3 anys, deixarem que siguin els veïns i veïnes, que jutgin si és el que podiem esperar o bé mereixem quelcom més.

Els projectes d'actuació anunciats  pel districte al Camp de l'Arpa es resumeixen en;


1. Construcció de la residència i centre de dia per la gent gran d'Alchemika.
Ambdues actuacions aprovades pel govern anterior i en execució en aquest moment.

2. Posada en funcionament de la Biblioteca Alchemika.
Com en el cas anterior, inversió i execució realitzada pel govern anterior.

3. Incrementar i millora la superfície de zona verda i rehabilitació en alguns parcs: 
-Urbanització de la nova zona verda de Trinxant-Meridiana. Inclosa en la fase I aprovada per l'anterior equip de govern, actualment es trova paralitzada la seva reforma.
- Millores a la plaça Heroïnes de Girona.

4. Nou Casal de Barri del Clot a l'Espai Antoni Miró i Peris.
Curiosament, es preten construir un equipament públic d'un barri (El Clot) en l'interior del límits administratius d'un altre barri (El Camp de l'Arpa).

5. Ampliació de la xarxa d'aparcaments soterrats d'acord a les necessitats de cada barri:
- Construcció del parking soterrat a Trinxant / Meridiana
Construcció ja prevista en la Fase I de remodelació d'aquesta àrea, aprovada per l'anterior equip de govern de PSC i EUIA.

6. Desenvolupament dels processos de gestió urbanística pendents com el de Trinxant / Meridiana

7. Pla de millora i manteniment dels carrers Joan de Peguera, Passatge Puigmadrona i Ripollès.

PAD ANTERIOR MANDAT
Tot i que l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa hem treballat al llarg d'un any i presentat al Districte de Sant Martí més de 130 propostes de millora i actuacions al Camp de l'Arpa, amb el lliurament de tres documents de treball; 60 Propostes per transformar un barri, Millores al Comerç, Propostes d'Igualtat, no sembla que l'equip de govern hagi considerat aquestes aportacions.

Continuarem negociant amb el govern a fi que es considerin algunes actuacions que considerem primordials; reforma integral del Parc de Can Miralletes, Creació de la Zona 30 de pacificació al cor del barri, nou pla per l'àrea de la Gratsa, recuperar els terrenys de Costa i Font i projectar un equipament esportiu, ubicació d'un Punt Verd Permanent a Can Miralletes, finalitzar el soterrament de les escomeses elèctriques al cor del barri, entre d'altres.

Romanem però a l'espera d'una reunió amb l'equip de govern, compromés en plenari pel Regidor del Districte després d'una demanda del nostre representant, a fi que en aquesta trobada es pugui implementar alguna actuació i inversió més per millorar el Camp de l'Arpa, i paliar el dèficit d'equipaments esportiu, educatiu o de serveis, que vivim al barri.

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada