dimecres, 9 de març del 2011

FUNCIONA EL SERVEI DE NETEJA ?


Ara fa un parell d’anys, vàrem rebre amb prudència però esperançats, l’anunci del Regidor del Districte de la decissió municipal d’arbitrar un nou sistema, més descentralitzat, d’assignació del servei de neteja i manteniment de la ciutat.

Amb l’esperit de vertebrar un millor servei, de més qualitat i més econòmic per les arques publiques, l’assignació del servei no es limitaría a un sola empresa, cada Districte de la ciutat comptaria amb els serveis d’una mateixa empresa, i diverses han vingut des d’aleshores realitzant aquest servei amb resultats desiguals.

Les primeres xifres aportades pels representants del districte varen fer pensar en que de ben segur la decissió fou del tot acertada; compromís de més assiduitat en la recollida de brossa, un millor i més rigoròs manteniment dels carrers, i comptar amb una flota de vehicles dedicats a la neteja de més i millor qualitat, especialment en l’aspecte acústic.

Aquestes premises, conjuntament amb la substitució dels vells contenidors per nous i més moderns, així com la distribució de contenidors de reciclatge orgànic, ens col•locaren al mapa, com una de les ciutats europees amb més preocupació per la neteja i la recollida de residus.

Passats els anys, des de l’Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l’Arpa, i tot i donar un vot de confiança, considerem que la concessió del servei a URBASER per 430 milions € fins el 2017 no pot considerar-se del tot positiu.

Els carrers del cor del Camp de l’Arpa no tenen un aspecte de neteja profonda com si és palpable en d’altres carrers més transitats, els vehicles de neteja no són vistos amb l’assiduitat promesa o la proliferació de residus al voltant dels contenidors és habitual sense que es faci visible una actuació de brigades de neteja de manera ágil.

Som conscients que no es tracta d’un problema de d’abast polític, però volem fer un clam perque des del Districte de Sant Martí es faci corresponsable l’empresa que obtinguè la contracta del servei al barri perquè rectifiqui i compleixi els criteris de responsabilitat que feren posible l’obtenció del servei.

Des de l’associació estem diposats a seure i negociar amb els resposables polítics i els gestors pertinents per a fer arribar consideracions i punts febles detectats on es fa més que evident la manca d’un servei de neteja i manteniment que el nostre barri necessita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada