dissabte, 16 d’octubre del 2010

La Polítca respon : PARTIT DELS SOCIALISTESMARIA PILAR OLIVA BARCELÓ. És Consellera d'Educació i Cultura al Districte de Sant Martí i presideix el Consell de Barri del Camp de l'Arpa, sent la consellera adscrita al nostre territori.

AAVV: ¿Quin creus que és el principal repte que afronta el barri del Camp de l’Arpa en un futur inmediat?

PSC: El repte que afronta el barri d' una manera més immediata és fer conviure la seva configuració urbanística amb les necessitats que actualment demanem. És en aquesta línia per on treballa el PSC al front de l' Ajuntament de Barcelona.
M' explico, l' antiguitat del barri i per tant les seves transformacions al llarg dels segles , han fet del Camp de l' Arpa un barri densament poblat, històricament aquesta densitat ha provocat una manca d’ equipaments. Per això el PSC ha marcat com a prioritari la creació de nous equipaments per les persones i així aconseguir, que aquest barri sigui un dels més coberts de l’ Ajuntament de Barcelona.

AAVV: Una de les reformes més necesàries pel barri, és la remodelació dels terrenys de l’antiga fàbrica d’Alchemika que farà posible el naixement de diverses instal•lacions publiques en un barri molt mancat de serveis. ¿En quin estat es troven les obres actualment?

PSC: Les obres d’ Alchemika ja han començat i el seu ritme de construcció és ferm i ràpid, en aquesta ubicació es faran diversos equipaments, escola bressol, biblioteca, centre de barri, centre de dia, casal de barri, residència i centre de dia per a la tercera edat. El primer equipament que estarà acabat serà l’ escola Bressol el setembre de 2011.
La creació d' aquesta escola bressol , juntament amb la de Meridiana Trinxant donarà solució a la manca de places d' escoles bressol públiques a la Ciutat de Barcelona. El curs vinent funcionaran dues noves escoles bressol.
Deixeu-me dir que aquestes escoles són edificis molt estudiats per tal de donar respostes a les necessitats d' espais dels infants de zero a tres anys i a més a més, compten amb un equipament humà que aconsegueixen fer de la seva feina de cada dia una gran tasca pedagògica. És una gran sort comptar amb dues noves escoles i hem de sentir-nos molt cofois i valorar-les


AAVV: L’oposició municipal i moltes entitats del barri han criticat obertament la creació dels Consells de Barri. ¿Quin és el paper que al vostre entendre han de jugar els Consells de Barri en el marc del procés participatiu de la ciutat?

PSC: L’ Ajuntament volia aproximar-se el màxim possible els ciutadans i aconseguir una profunda participació dels veïns en la vida dels nostres barris. Cal dir, que en un principi la tasca dels Consells de Barri va ser impulsada per l’ Equip de govern del Districte i sense l’ acord de les altres forces polítiques. Però el funcionament dels Consells, ens ha portat a un gran consens polític sobre el mateix i ara tothom valora com a cabdal el seu treball.
El punt fort del nostre barri és l' associacionisme i la participació ciutadana .Els Consells de Barri són la manera d' incentivar aquesta participació. Estic convençuda que la bondat dels Consells s' anirà estenent com una taca d' oli d' una manera , segurament, lenta però molt eficaç.

AAVV: L’estat de crisi actual que vivim mig mon ha fet resentir notablement els ingresos i inversions de les institucions, especialment els ajuntaments. ¿Com han afectat aquests retalls el Districte i quins projectes previstos al Camp de l’Arpa s’han hagut d’aparcar per aquest motiu?

PSC: La crisi que pateix mig món (penso que l' altre mig sempre ha estat en crisi) tot i que ens fa passar moments d' incertesa a tots , fa també aflorar bones notícies: l' Ajuntament de Barcelona és el menys endeutat de tot Espanya. Aquest fet , fruit d' una política econòmica impecable per part de l' Ajuntament, fa que es puguin afrontar les despeses sense detriment dels serveis a les persones
L’ afectació dels projectes al Camp de l’ Arpa ha estat mínima, cal dir que dels 21 punts aprovats el PAD només 3 s’han hagut d’ ajornar per qüestions econòmiques. Punts que seran represos quan la conjuntura econòmica canviï. Els equipaments afectats són: El pàrking d’ Heroïnes de Girona, Meridiana- Trinxant i el Punt verd, per manca d’ espai.

AAVV: Totes les enquestes publicades preveuen un gir radical en el govern de la ciutat per les properes eleccions municipals a Barcelona, on el PSC pot perdre el govern de la ciutat. ¿Com pot afectar un canvi de poder a les inversions previstes al Camp de l’Arpa pel proper mandat?

PSC: El PSC no es guia per les enquestes, el PSC el que fa és escoltar els ciutadans i el maig sabrem el govern que desitgen els Barcelonins. Estem segurs que voldran un projecte transformador, solidari, d’ esquerres i cosmopolita per la ciutat. Un projecte que només pot encapçalar el PSC. Però en tot cas, si per desgràcia de la ciutat ens trobem davant un govern conservador, el que està clar, és que aquest govern ens portaria a un desequilibri pressupostari important com ha passat a Valencia i a Madrid, i això minvaria substancialment les inversions el Camp de l’ Arpa, alhora que les prioritats serien les d’un agenda conservadora i no transformadora.
Tornant al tema de les enquestes, penso que fan una gran tasca per despertar l' interès de les persones en les eleccions i en el procés democràtic. El PSC representa la majoria de les persones . Persones que volem una ciutat que es transformi sempre des de l' òptica del ciutadà amb una perspectiva cosmopolita. Les barcelonines i els barcelonins sabem el model de ciutat que volem , ho manifestarem a les urnes el proper mes de maig i no veig que hagi d' haver un gir.
Per la meva banda seguiré treballant, i treballant força , per tal d' aconseguir el model de ciutat, i de barri, amb aquesta doble vessant: centrada en el ciutadà i oberta al món.