dimarts, 20 de novembre del 2012

EXPOSICIONS PER LA IGUALTAT A ALCHEMIKA

Veines, Ciutadanes de l'ICD a Alchemika
Un dels trets característics de la nova etapa de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa que comença a la nova seu social ubicada l'Espai Alchemika és la creació de nous espais i indrets per fer cultura.



Neix amb un esperit de reivindicar i treballar per la cultura el Saló d'Exposicions d'Alchemika, un indret que tindrà una significvació i una trascendència més enllà del propi fet artístic i que té com a un dels criteris que defineixen el seu tarannà el fet de mostrar els valors de la igualtat i la lluita per la realitat social de les dones.

Aquest espai apareix com a motor per donar visibilitat a la creació, el talent, la història i les fites escrites amb veu de dona, tocades amb característiques femenines i despertador social de la invisibilitat que la nostra societat ha sumit a una part important del nostre entorn.

En plenes festes majors del barri, el dia 09 de novembre, i amb la presència de la Consellera de les Dones del Districte de Sant Martí, Margarita Planas, qui va presidir l'acte inaugural, la nostra associació va donar el tret de sortida a una oferta expositora que té com a principal repte l'empoderament femení.
La mostra a la sala expositora

A l'acte, presentat per Leonor Rodríguez i on també intervingué Lluís Fuentes, responsable i coordinador de l'espai expositor i secretari de l'entitat, va quedar clar que és necessari reivindicar més espais de creació i visibilització de la tasca de les dones, tal i com va expressar el responsable de la mostra (prémer aquí per llegir íntegre el discurs inaugural) davant de les més de 50 persones que vàren assistir a l'acte.

Al finalitzar, l'associació va oferir a les persones assistints una copa de cava per brindar pel futur d'aquest indret i en paraules del secretari de l'entitat va cridar a totes i tots a revelar-se contra la xacra social de la violència de gènere i va demanar tothom que es penges el llanç taronja, símbol d'aquesta lluita.

Com a culminació a la jornada, es va realitzar una representació de contes sensuals a càrrec de Lola, l'Encantadora de Contes, amb que l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa va donar per iniciat el camí d'aquest recinte.

L'exposició inaugural de l'espai mostra el perfil de 12 dones que vàren liderar el movimental associatiu veïnal a diverses localitats de Catalunya, al llarg de la convulsa dècada dels 70, en plena transformació social i política d'Espanya.

Ha col·laborat per fer possible aquesta mostra l'Institut Català de les Dones, responsable dels plafons expositors. La mostra pot ser visitada totes les tardes de 17 a 20h fins el 29 de novembre i es troba a l'Espai Alchemika, carrer Sant Antoni Maria Claret, 358 (metro L5 Camp de l'Arpa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada