diumenge, 17 de juliol del 2011

NO AL TANCAMENT DE L'HOSPITAL DOS DE MAIG

Des de l'anunci de retallades al sector públic fet pel President de la Generalitat, Artur Mas, i un cop vist el suport a les urnes obtingut per Convergència i Unió a les darreres municipals, els catalans i catalanes comencem a sofrir les primeres accions de desmentallament de l'estat del benestar.

Si hi ha un sector on aquestes mesures d'aprimar el gruix de polítiques de suport públic s'està fent més evident és amb la salut on, des de l'arribada del conseller convergent Boí Ruíz, no guanyem a ensurts.

Ara, per escalfar un xic més l'estiu, ens anuncien dues mesures més per trencar i desmembrar el manteniment i qualitat de la sanitat pública;

a) Tancament d'un bon nombre de Centres d'Assistència Primària (CAP) arreu
b) Desmantellar l'Institut Català de la Salut (ICS) per convertir la gestió dels 8 hospitals públics que l'integren en 8 empreses diferents.

I és en aquest apartat amb el que el barri pateix en primera línea la política conservadora, al proposar desde la conselleria de salut el tancament de l'Hospital Dos de Maig basant-se amb un argument tan "neoliberal" definitori de les polítiques de dretes com que no és econòmicament rentable.

Aquest centre hospitalari és un dels hospitals de referència, per proximitat, per a milers de veïns i veïnes del Camp de l'Arpa, tot i pertànyer al Districte de l'Eixample. És doncs, un centre que fa atenció sanitària a un barri que no es troba precisament al capdavant dels serveis públics de Barcelona.

Sembla que des de la conselleria es pretén que el centre hospitalari s'auto gestioni econòmicament com una empresa privada i fer-lo així econòmicament rendible. Un cop més, la veritable gestió nacionalista aplicada des del Govern de la Generalitat mostra una cara conservadora, neoliberal i contrària al manteniment dels serveis públics.

La immediata i fulminant expressió de rebuig del personal laboral del centre hospitalari, amb sentades, ocupació de la via pública, instal·lació de tendes de campanya i frontal oposició a la mesura anunciada pel conseller Boí ha fet pales el rebuig total a les propostes de desmantellament de la sanitat pública al nostre país.

La pressió popular i la frontal oposició d'entitats socials i ciutadans ha fet possible que des de la Conselleria de Salut es replantegin una setmana després aquest tancament, tot i insistir en la necessitat d'autogestió per part dels treballadors i treballadores del propi centre.

Des de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa expressem que:

a) Donem total suport a les reivindicacions plantejades pel personal de l'Hospital Dos de Maig i prestem el nostre suport total a les seves reivindicacions.

b) Ens oposem de manera frontal tancament de serveis públics d'assistència primària, pal de paller de les polítiques públiques de sanitat, arreu on es produeixin i basant-se en només criteris econòmics.

c) Exigim la intervenció immediata de l'Alcalde Barcelona com a intermediari per a la recerca d'una solució que impedeixi el tancament.

d) Manifestem el nostre suport incondicional a les polítiques de manteniment dels servis públics enfront dels interessos de convertir-los en eines en mans de la gestió privada.

Confiem que el seny català i el sentit comú facin replentejar-se aquestes mesures el govern dels millors.