dimecres, 11 d’abril de 2012

FINQUES OCUPADES AL CARRER NACIÓ

Un dels greus efectes que la crisi econòmica evidencia des de fa un cert temps és visible als carrers, places i passatges de la ciutat; la degradació urbana i la proliferació de barraques i edificacions de caire ilegal.

Per desgràcia, el barri del Poblenou ha viscut aquests darrers dies la màxima exposició d'aquest fet, amb la mort de 4 persones al veure's atrapades per un incendi les barraques ilegals en les que hi residien al carrer Bilbao.

Sense arribar a la mateixa situació, i sense el ressò que aquesta greu notícia ha tingut, ara fa una setmana, ja ens vàrem fer ressò des de la nostra entitat, que al cord del barri del Camp de l'Arpa, els cosos de seguretat van actuar desallotjant la finca del carrer Nació nº 61, entre ls carrers de Besalú i Ruíz de Padrón, ocupada des de fa cinc anys, en estat de ruïna i molt afectada per les darreres i intenses pluges sofrides a la zona. 

La finca, ocupada ilegalment per una setentena de ciutadans majoritàriament magrebins, fou desallotjada pel risc latent de venir-se avall, amb el consecuent perill i risc per la vida i la seguretat dels seus residents i vianants de l'àrea.

Aquests dies, hem estat coneixedors que una altre finca de la zona, aquesta ocupada de forma puntual, i ubicada al matexi carrer Nació, però al número 86, mostra síntomes arquitectònics igual de preocupants que la recentment desallotjada.

Noves esquerdes a la façana, un sostre que es desmembre pel lamentable estat de la façana i una estructura que qualsevol dia ens donarà un disgust.

Des de l'Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l'Arpa ja hem traslladat aquesta preocupació al govern municipal de districte, i serem rigurosos amb l'exigència de compliment de la legislació vigent en matèria de seguretat. Hem demanat al Regidor del Districte que es posin els esforços necessaris per fer seguiment d'aquesta finca i es trobi una solució que, per força, significa la presa inmediata de mesures preventives que garanteixin de manera especial, la seguretat de les persones que transiten a diari als voltants de la finca.

Farem un acurat seguiment d'aquest cas i mantindrem el veïnat informat dels avanços que s'aconsegueixin amb les negociacions obertes amb el Districte de Sant Martí.