dissabte, 8 d’octubre de 2011

INICI D'UNA NOVA ETAPA A SANT MARTI

El primer dels Consells Plenaris del Districte de Sant Martí ja s'ha dut a terme i al marge dels equilibris de forces, queda clar i serà més evident a mesura que avanci la legislatura, que l'equip de govern de districte no tindrà gens fàcil prendre decissions i executar els plantejaments que es plantejaren abans de les eleccions.

La minoria amb la que Xavier Trias i CiU governen a Barcelona, tambè és evident als districtes, on els equilibris de forces, de sensibilitats i la lluita per fer-se un nom al marge de les actuacions de la Generalitat, semblen que seran una constant.

Sembla que la figura del President del Consell, el socialista David Escudè, tindrà un paper rellevant i que la voluntat de fer participar les entitats i els veïns i veïnes als plenaris dinamitzaran aquest mandat molt més que l'anterior.

Paper protagonista pels diferents portaveus que exerciren diversitat de recursos per defendre els interessos propis i atacar amb arguments i elements diversos, alguns de curiosos, les argumentacions dels altres partits.

Sembla tambè que alguns consellers i conselleres tindràn un pes molt més definit que en l'anterior legislatura, al marge de la lògica de canvi de color polític al govern, especialment en el grup del govern de districte.

La força de les majories i les balances de forces quedà evident al llarg de la sessió en el plantejament de les propostes realitzades pels diveros partits que varen dur el govern de districte de CiU a veure com l'oposició d'esquerres, integrades la majoria de vegades pel PSC, ICV-EUiA i UpB, assoliren que el Consell aprobés la majoria de les seves aportacions, gràcies a la majoria de consellers i conselleres representants al Plenari.

Destacar en l'apartat del debat les discussions al voltant de l'escola bressol pública, la idoneitat d'instal·lar càmeres de seguretat o la defensa de la sanitat pública, que centraren l'atenció i la discussió, en ocasions un xic acalorada en la defensa d'arguments, i on va quedar clara la vulnerabilitat de l'equip de Convergència i Unió, al tenir que sortir en defensa de la gestió de la Generalitat de Catalunya i de les retallades socials, més que en poder presentar arguments municipals propis.