dilluns, 20 d’abril de 2009

REMODELACIÓ PASSEIG DOS DE MAIG

Ara fa mesos, un grup de veïns i veïnes del Passatge Dos de Maig iniciaren, de manera colectiva, desinteresada i espontànea, una iniciativa popular de recollida de signatures pregant al Ditricte de Sant Martí, la consideració de transformar notablement l’entorn urbà d’aquest vial del districte.

Des de l’Associació de Veïns i Comerciants del Camp de l’Arpa varem donar ple suport des del principi a aquesta demanda veinal, com a element d’integració de les demandes colectives d’una part dels ciutadans i ciutadanes del Districte que, tot i les transformacions, iniciatives i inversions municipals, encara té un ampli marge de millora.

Aquesta iniciativa fou rebuda de forma positiva pel Regidor de Sant Martí, Sr Francesc Narváez i pel govern del Districte, adquirint el compromís públic d’iniciar el projecte de remodelació del passatge, fent-lo més amigable, transitable i asequible al vianant i al resident.

Tot i que la presentació pública realitzada garantía l’inici de les obres en un breu espai de temps, no fou fins a finals de mes que ja fou visible el començament del que, en uns quatre meses, será una nova realitat pels veïns i veïnes del Camp de l’Arpa.

La base fonamental del procès de transformació del passatge, es basa en l’arreujament i remodelació de la calçada, així com l’elevació de les voreres fins a anivellar-les al tamany igualat, transformant aquesta secció del carrer en una plataforma vial única.

En paral·lel a aquesta obra, el projecte de remodelació del passatge inclou tot un seguit de mesures orientades a renovar part del mobiliari urbà actual, com ara:

a) Renovació de l’enllumenat de tot el passatge
b) Plantació d’una nova línea d’arbrat
c) Millora de la xarxa de clavegueram de la zona
d) Neteja de les façanes i de les pintades
e) Remodelació del mobiliari elemental

Amb actuacions com aquestes, el Camp de l’Arpa es beneficia d’accions de transformació urbanística molt necessàries per qualsevol barri de la ciutat, tot i que ha de suposar únicament un punt més d’inflexió de la capacitat d’inversió del Govern Municipal a una zona molt necessitada de serveis i de polítiques de transformació de l’entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada